Vrijwilligerspagina

Voor de vrijwilligers van de Scouting Tono-groep zijn er een aantal mogelijkheden op internetgebied. Op deze pagina's proberen we hier een overzicht van te geven. Zoek je net iets anders of vergelijkbaars, neem dan contact op met de webmaster.

Een gedeelte van dit vrijwilligersgedeelte is beveiligd met een wachtwoord. De beveiligde links zijn gemarkeerd met een Beveiligd met een wachtwoord.. In de informatie over paswoorden kan je hier meer over lezen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de webmaster (webmaster -apenstaart- scoutingtono.nl).

Wachtwoorden

Iedere vrijwilliger ontvangt een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze gebruikersnaam en wachtwoord kan je in het digitale archief van de Scouting Tono-groep komen, de beveiligde downloadsectie bekijken en andere afgeschermde gedeeltes van de website bezoeken. Je kan je eigen wachtwoord veranderen. Heb je nog geen wachtwoord, vraag er dan om bij de webmaster. Je ontvangt je wachtwoord dan per e-mail.

Meer informatie over wachtwoorden >>

Digitaal archief

Een gedeelte van het archief van de Scouting Tono-groep bestaat in digitale vorm en is bereikbaar via deze website. Het kan zijn dat het archief ietsjes achter loop, maar het wordt regelmatig bijgewerkt. Het archief bestaat uit losse bestanden. Er zijn geen mooie toegangspagina's, maar je kunt naar hartelust grasduinen. Handig als je die brief van vorig jaar zocht als voorbeeld.

Beveiligd met een wachtwoord. Naar het Digitale Archief >>
Beveiligd met een wachtwoord. Downloadsectie voor vrijwilligers
Downloadsectie groep (openbaar)

Zelf bestanden in archief, zoeken of bekijken

Je kan zelf ook bestanden in het archief plaatsen of in het algemene downloadsectie. Je kunt zoeken op namen van bestanden, directories aanmaken en verwijderen, bestanden aanpassen, plaatsen of wijzigen. De bedoeling is dat iedere vrijwilliger die een brief schrijft, kampboekje maakt of een folder creëert deze direct toevoegd aan het digitale archief. Op deze manier kan je alles nog eens terugzoeken en kunnen toekomstige vrijwilligers gebruik maken van materiaal dat reeds bestaat.

Beveiligd met een wachtwoord. Uitleg over het zelf plaatsen, wijzigen of verwijderen van bestanden >>

Alternatieve wijze van bestanden plaatsen

Je kan zelf ook bestanden in het archief plaatsen of in de algemene downloadsectie via de webinterface. Deze methode heeft minder mogelijkheden dan de vorige, maar kan je wel helpen je eigen brieven etc. even snel in het archief te plaatsen.

Beveiligd met een wachtwoord. Uitleg over het zelf plaatsen van bestanden >>

Download sectie

Regelmatig komt het voor dat er enkele bestanden gedeeld moeten worden. Bestanden die te groot zijn om in een e-mail te stoppen, de laaste variant van het ontwerp van het kamplogo, het conceptboekje voor .... Kortom, allerlei tijdelijke bestanden die voor iedereen beschikbaar worden gesteld.

Er zijn twee downloadsecties: een publieke die voor iedereen toegankelijk is en een beveiligde die alleen voor vrijwilligers van de Scouting Tono-groep te bereiken is.

Naar de publieke downloadsectie >>
Beveiligd met een wachtwoord.Naar de beveiligde downloadsectie >>

Briefpapier

De Scouting Tono-groep maakt gebruik van standaard briefpapier dat voldoet aan de huisstijl van Scouting Nederland. Voor elke speltak is er eigen briefpapier. Voor alle brieven etc. naar ouders of leden moet gebruik gemaakt worden van ons eigen briefpapier. Zo zorgen we voor een consistent uiterlijk van onze communicatie.

Het gebruik van het briefpapier in de huisstijl is bijzonder eenvoudig. Leest de handleiding briefpapier met de uitleg hoe je in slechts 3 stappen het briefpapier kan installeren. Eenvoudiger kan niet.

Uitleg over het briefpapier >>

E-mail

Voor alle vrijwilligers van de Scouting Tono-groep is er een eigen e-mailadres, dat meer ruimte biedt dan een hotmail- of yahoo-account. Standaard wordt de e-mail doorgestuurd naar je normale e-mailadres, maar dat kan je laten veranderen. Je kan dit adres dan als volwaardig e-mailadres gaan gebruiken.

De e-mail kan je lezen via een programma zoals Outlook Express of Eudora of je kan je e-mail lezen via webmail.
Meer informatie over e-mail>>
Naar webmail >>

Fotoseries

Een aantal fotoseries zijn wat minder geschikt om in het overzicht van fotoseries op te nemen. Een typisch voorbeeld is het schminken tijdens de jaarlijkse Sinterklaasactie. Bekijk de 'verborgen' fotoseries

Overzicht beveiligde pagina's

Er is ook een overzicht met alleen de pagina's van het beveiligde gedeelte van de website:
Overzicht van pagina's in het afgeschermde gedeelte Beveiligd met een wachtwoord. Pagina's uit het beveiligde gedeelte >>

Veel gestelde vragen

Kom je er niet uit of heb je een probleem, kijk dan eerst even bij de Beveiligd met een wachtwoord.veel gestelde vragen. Kom je er hiermee nog niet uit, neem dan contact op met de webmaster.

Beveiligd met een wachtwoord.Naar veel gestelde vragen >>

Uitkijk

Voor vrijwilligers

Verhuur Webmail   Sinterklaas